Článok

K výročiu nezávislosti Ukrajiny

pridané: 24. augusta 2023

Susedná Ukrajina si dnes pripomína 32. výročie nezávislosti od sovietskej nadvlády. Viac ako šesť miliónov Ukrajincov a Ukrajiniek však bude tento sviatok sláviť v inej krajine — kam utiekli pred vojnou. Dnes si totiž pripomíname 18 mesiacov od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Ako tím Ambrely dodávame, že stojíme na strane Ukrajiny a členovia našej platformy v pomoci ukrajinskému ľudu pokračujú a nepoľavujú. Ako na slovenskej strane vyše 120-tisíc ženám s deťmi, tak aj na ukrajinskej strane — vnútorne presídleným osobám a ďalším zraniteľným skupinám (aj blízko frontovej línie). 

O výzvach humanitárnej pomoci a rozvojovej spolupráce na Ukrajine budeme diskutovať spolu s medzinárodnými expertmi a expertkami aj 8. novembra na konferencii Ambrela Development Forum (ADF) v Bratislave. Viac o práci platformy Ambrela v rámci tzv. Humanitárneho koridoru tu a pomoci našich organizácií na Ukrajine napríklad tu. Projekt HK sa uskutočňuje vďaka podpore Centra pre filantropiu n.o. a Nadácie TIPSPORT.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE