Článok

Zahrajte si našu novú hru RealTopia

pridané: 6. októbra 2020

Nová hra, ktorú študenti GamesLabu v rámci vzdelávacieho programu OpenLab.sk naprogramovali počas školského roku 2019/2020 s názvom RealTopia, nesie environmentálne posolstvo. Vytvárali ju v spolupráci s našou Ambrelou – platformou rozvojových organizácií v rámci ich medzinárodného projektu Bridge 47, ktorý sa venuje problematike globálneho vzdelávania k občianstvu v EÚ. Ide o unikátne prepojenie mimovládneho sektoru, vzdelávacej organizácie a odborníkov z vývojárskej praxe.

Spolupráca bola realizovaná s finančnou podporou Európskej únie ako súčasť projektu ‘Galvanising Global Citizenship Education – Bridge to sustainable future’. Fantasy hra s 2D grafikou ukazuje, kde by sme potenciálne mohli skončiť, ak nebudeme konať teraz. Je v nej zakomponovaných množstvo faktov o ekológii, globalizácii a svete okolo nás.

Hru si môžete stiahnuť a zahrať aj vy tu. Viac o procese vývoja hry sa dočítate v článku Denníka N tu, denníka SME tu, alebo na webe Forbes tu. Rozhovor so samotnými tvorcami hry si možno prečítať v slovenčine tu a v angličtine tu.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE