Článok

Ambrela súčasťou štátnej delegácie do Libanonu

pridané: 18. mája 2021

Začiatkom týždňa štátna tajomníčka MZVaEZ SR, Ingrid Brocková, na oficiálnu pracovnú návštevu do Libanonu, ktorej nosnou témou je humanitárna situácia v krajine. Súčasťou delegácie sú aj zástupcovia Ambrely: náš výkonný tajomník, Daniel Kaba, člen predsedníctva Ambrely a riaditeľ ADRA Slovensko, Stanislav Bielik, a lekár z VŠ sv. Alžbety, Jozef Šuvada.

V utorok sa delegácia zúčastnila na slávnostnom odovzdaní vodnej nádrže, ktorú ADRA Slovensko s partnerskou ADRA Lebanon vybudovali za podpory SlovakAid. Nádrž na vodu v regióne Baalbek má slúžiť 21-tisíc miestnym a 8 000 sýrskym utečencom, utečenkám, ktorí tu našli bezpečie pred vojnovým konfliktom v Sýrii či Iraku.

O projektoch humanitárnej pomoci v Libanone sme presne pred rokom v rámci programu Globálne ciele a migrácia vydali prípadovú štúdiu. k Prečítaniu tu.

Dôležité je nielen humanitárnu pomoc a rozvojovú spoluprácu v rámci ODA SR poskytovať, ale aj o tom informovať verejnosť a zvyšovať povedomie obyvateľstva o globálnych témach, rozvoji, našej solidarite s núdznymi vo svete a potrebe myslieť v súvislostiach. Aj preto vznikla krátka reportáž z dielne RTVS o tom, ako “Slovensko pomáha v nízkopríjmových krajinách”. V tomto prípade ide o Libanon, v ktorom sa nachádza vyše milióna utečencov a utečeniek, prevažne zo Sýrie. Pozrite si teda reálnu ukážku rozvojovej spolupráce a fungovania partnerstva pre rozvoj priamo z Balbecku tu.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE