Projekty

K príležitostiam spolupráce pre slovenské a nórske rozvojové organizácie (grant EHP a Nórska)

pridané: 22. augusta 2024

Projekt: Odomykanie potenciálu: Objavovanie príležitostí spolupráce pre slovenské a nórske rozvojové organizácie. / Unlocking Potential: Discovering collaboration opportunities for Slovak and Norwegian Development Organizations. (grant EHP a Nórska)

Trvanie: August 2024 – doteraz

 

Platforma rozvojových organizácií Ambrela v spolupráci s partnerom, Nórskym fórom pre životné prostredie a rozvoj (The Norwegian Forum for Environment and DevelopmentForUM), si kladie za cieľ posilniť spoluprácu medzi slovenskými a nórskymi organizáciami občianskej spoločnosti, ktoré sa zaoberajú trvalo udržateľným rozvojom a medzinárodnou rozvojovou spoluprácou vo svete. ForUM ako partner projektu prináša so sebou rozsiahle skúsenosti s prepájaním a uľahčovaním spolupráce medzi rozvojovými aktérmi, zároveň ponúka cenné pohľady na nórsku agendu v oblasti pomoci zraniteľným v post-konfliktných a nízkopríjmových krajinách.

Cieľom projektu ‚Odomykanie potenciálu: Objavovanie príležitostí spolupráce pre slovenské a nórske rozvojové organizácie‘ v rámci bilaterálnej iniciatívy, podporenej z grantov EHP a Nórska, je vytvorenie priestoru pre:

1. Identifikáciu možností spolupráce medzi slovenskými a nórskymi organizáciami občianskej spoločnosti v rôznych otázkach rozvojovej spolupráce (s dôrazom na pomoc a obnovu Ukrajiny);

2. Zdieľanie a prezentáciu nórskych expertných vedomostí a znalostí v oblasti medzinárodného rozvoja na konferencii Ambrela Development Forum (ADF) v októbri 2024.

 

Projekt pozostáva z týchto aktivít:

Študijná cesta – návšteva partnera v Nórsku: Delegácia z platformy Ambrela navštívi ForUM v Oslo, aby si vymieňala vedomosti i skúsenosti v spoločných témach v rámci diskusií s tímom ForUM, a jeho členmi aj vybranými medzinárodnými aktérmi v oblasti rozvoja.

Bilaterálne podujatia na Slovensku počas ADF: V rámci októbrovej konferencie Ambrela Development Forum (ADF) v Bratislave zrealizujeme 2 panelové diskusie, 1 praktický workshop a 1 celodenné sieťovacie podujatie (deň po ADF). Tieto aktivity spoja a prepoja slovenské a nórske organizácie občianskej spoločnosti, aby preskúmali možnosti budúcej spolupráce a vybudovali si dôveryhodné partnerstvá.

Zdieľanie skúseností s verejnosťou: Publikovanie 4 osvetových článkov na našom webe, sumarizujúcich kľúčové zistenia a nadobudnuté poznatky aj skúsenosti z bilaterálnych aktivít projektu s cieľom podporiť ďalšiu spoluprácu i vyzdvihnúť dôležitosť takýchto slovensko-nórskych prepájaní.

 

„Spoločne za zelenú, konkurencieschopnú a inkluzívnu Európu“. Iniciatíva je financovaná z prostriedkov Fondu pre bilaterálne vzťahy na národnej úrovni financovaného z Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu na roky 2014–2021. Viac na webovej stránke www.eeagrants.sk.

 

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
EEA grants
GENE
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
Pontis
CONCORD
ZEK
.týždeň
North South Centre
GCAP
Euractiv
Eurodad
UNESCO
Čosi
Faces of Migration