Článok

Vydali sme štúdiu o dobrovoľníctve v oblastiach ovplyvnených migráciou

pridané: 14. júla 2020

Vydali sme prípadovú štúdiu, ktorou prezentujeme pozitívne príklady slovenskej dobrovoľníckej praxe a ich dosahy na celé komunity – ako v konkrétnych nízkopríjmových krajinách, tak aj doma. Na konkrétnom príklade našej členskej organizácie – ADRA Slovensko – ilustrujeme, ako sa jej vyslaným mladým ľuďom mení pohľad na globálne výzvy aj plány do budúcnosti. 

Dobrovoľníčka Veronika Zimová vzdelávala sociálne vylúčené deti rodičov – navrátilcov v Albánsku, dobrovoľník Martin Pavelka pracoval na znovuzamestnateľnosti vnútorne presídlených osôb v Gruzínsku, no a ďalšia slovenská dobrovoľníčka, Anna Hruboňová, bola súčasťou vzdelávacieho centra pre najmenších sýrskych utečencov a utečenky v Libanone. Ako uvádza autorka štúdie, Dr. Božena Markovič Baluchová: „všetci traja boli pre svoje pôsobenie v zahraničí sami migrantmi a možno ich považovať za mladých ambasádorov našej kampane ‚Tváre migrácie'“.

Viac už v samotnej publikácii s názvom ‚Pôsobenie slovenských rozvojových dobrovoľníkov a dobrovoľníčok v oblastiach ovplyvnených migráciou‘ k stiahnutiu a prečítaniu v slovenčine tu a v angličtine tu.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE