Článok

Sme súčasťou iniciatívy #bezhejtu

pridané: 7. júna 2023

Platforma Ambrela zastrešuje tri desiatky humanitárnych, rozvojových a globálno-vzdelávacích organizácií v SR. Tímy našich členov a pozorovateľov, rovnako ako aj náš Sekretariát Ambrely, často pracujú s citlivými témami a skupinami obyvateľstva, pre ktoré sa stávajú terčom nenávisti na internete. Vždy sme otvorení vecnej kritike a konštruktívnej diskusii. Tá sa však nesmie zakladať na nepravdivých, falošných či poplašných informáciách, manipulatívnych polopravdách a nenávistných prejavoch.

Najmä počas osvetových kampaní na sociálnych sieťach (ako ‚Všetci sa máme čo učiť‘, ale najmä ‚Tváre migrácie‘) sme ako Ambrela čelili slovným útokom v komentároch pod propagovanými videami. Snažili sme sa v odpovediach a reakciách ponúkať fakty, overené informácie, príbehy z terénu a používať inkluzívny jazyk. Aby sme spolu opäť vytvorili z internetu bezpečné miesto, stali sme sa hrdým členom iniciatívy #bezhejtu. Pridalo sa hneď aj niekoľko našich organizácií, ktoré v tejto rozrastajúcej sa iniciatíve a sieti vidia zmysel. 

Na našich weboch a sociálnych sieťach aktívne: monitorujeme komentáre; identifikujeme a odstraňujeme hejt a nenávistný obsah, zároveň podporujeme kultúru otvorenosti, rešpektu a konštruktívnej spätnej väzby na svojich digitálnych platformách. Pridajte sa k iniciatíve za odstraňovanie nenávistných prejavov a dezinformácií zo slovenského online prostrediatiež tu: www.bezhejtu.sk

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE