Článok

Šéf Ambrely Daniel Kaba hosťom podcastu Svet medzi riadkami

pridané: 21. októbra 2021

Výkonný tajomník Ambrely, Daniel Kaba, bol nedávno hosťom podcastu Svet medzi riadkami, ktorý pripravuje tím organizácie Človek v ohrození v spolupráci s denníkom SME. Šéf našej Platformy rozvojových organizácií – Ambrela v novom dieli podcastu Svet medzi riadkami rozprával o tom, ako Slovensko pomáha menej rozvinutým krajinám. A aj o dôležitých číslach z nedávno vydaného reportu AidWatch, ktorý hodnotí systém Oficiálnej rozvojovej spolupráce (ODA SR) za rok 2020. 

Dozviete sa z rozprávania Daniela Kabu napríklad to, že Slovensko dalo vlani na rozvojovú spoluprácu najviac v novodobej histórii. No keď si to číslo rozmeníte na drobné, zistíte, že to až také potešujúce nie je a vlastne SR pomáha núdznym vo svete menej.

Rozvoj podľa neho nie je len o tom, že bohatšia krajina dáva pomocnú ruku chudobnejšej. Pomáha tým aj sama sebe. „Pokiaľ v dnešnom globalizovanom svete nie je nejaký región na zemi dostatočne bezpečný, znamená to, že nie je bezpečný ani pre nás,“ povedal Daniel Kaba moderátorke podcastu Stanke Luppovej. Viac k prečítaniu tu a k vypočutiu tu alebo tu.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE