Článok

Pozrite si záznam z diskusie o vplyve krízy vládnutia na prácu mimovládok

pridané: 29. septembra 2022

Pozrite si záznam z online diskusie Ambrely, ktorá bola vysielaná 28. septembra večer v spolupráci s časopisom .týždeň a pod názvom ‚Ako kríza vládnutia ovplyvňuje prácu občianskych organizácií’. Dozviete sa viac o tom, ako výmena na poste ministra školstva ovplyvní reformy vo vzdelávaní a prípravu Národnej strátégie globálneho vzdelávania SR; ako aktuálna vládna kríza formuje prístup mladých ľudí ísť voliť a aktívne sa podieľať na veciach verejných, ale tiež ako zmeny vo vedení ministerstva zahraničia ovplyvnia prípravu Humanitárnej stratégie SR a celkovo priority Oficiálnej rozvojovej spolupráce SR, ako aj úlohu mimovládok v tomto procese.

Na otázky moderátorky Boby Markovič Baluchovej aktívne odpovedali výborní rečníci a expertní diskutujúci: Juraj Hipš – expert na vzdelávanie a tvorca inovácií, zakladateľ CEEV Živica; Martin Klus – bývalý štátny tajomník MZVaEZ SR, politik a politológ; Ján Orlovský – riaditeľ Migračného úradu Ministerstva vnútra SR; a Daniel Kaba – výkonný tajomník platformy Ambrela, autor reportu AidWatch.

Diskusia bola prenášaná live cez Facebook kanály: platformy Ambrela, časopisu .týždeň a ďalších partnerov. Možno si ju dodatočne pozrieť na Facebooku tu a na YouTube tu.

Platforma rozvojových organizácií – Ambrela (skrátene Ambrela) je strešnou organizáciou 29 prevažne mimovládnych organizácií na Slovensku, ktoré sa venujú rozvojovej spolupráci, humanitárnej pomoci, globálnemu vzdelávaniu, trvalo udržateľnému rozvoju – doma aj v zahraničí. Od jesene 2021 realizujeme projekt ‘EduGlobe – cesta k implementácii Národnej stratégie globálneho vzdelávania’, ktorý je podporený z programu Active citizens fund – Slovakia a financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014–2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou. Táto diskusia je teda realizovaná vďaka podpore ACF – Slovakia a tiež SR cez SlovakAid.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE