Článok

Orientačný seminár pre stážistky zo FSEV UK

pridané: 28. apríla 2022

V stredu (25. apríla) doobeda sme konečne zorganizovali online stretnutie tímu Ambrely s našimi stážistkami – študentkami z partnerskej Fakulty sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského (FSEV UK), s ktorou máme podpísané memorandum o spolupráci a nastavené výborné partnerstvo. Už v minulosti sme hostili výborné stážistky z tejto fakulty.

Tím Ambrely teraz stážistkám Daniele a Shakhlo odprezentoval jednotlivé projekty, na ktorých momentálne pracujeme (Umbrella project s podporou EÚ cez EURODAD schému; končiaci projekt Globálne ciele a migrácia s podporou EÚ cez program DEAR; a aj aktuálny EduGlobe projekt s podporou ACF – Slovakia; plus ďalšie národné projekty s podporou SR pod značkou SlovakAid). Do chodu niektorých z nich sú samy zapojené, ich prípravu preto na sekretariáte nikdy nepodceňujeme.

Dôležité bolo spomenúť práve konkrétne grantové schémy, z ktorých sú projekty a ich aktivity financované, aby sa dievčatá vedeli orientovať v spleti skratiek a značiek počas nášho pracovného nasadenia. To sa každým dňom zvyšuje s blížiacim sa termínom nadchádzajúcej medzinárodnej konferencie Ambrela development forum (ADF), na ktorej budú participovať koncom mája aj ďalší mladí ľudia, stážisti a stážistky zo FSEV UK, ako aj dobrovoľníci a dobrovoľníčky z členských organizácií Ambrely.

Sme radi, že máme v tíme na stáži mladé posily, ktoré sa zaujímajú o medzinárodné dianie aj tému rozvoja doma a vo svete, a chcú zažiť už počas štúdia dynamickú prácu v tíme mimovládnej organizácie, presnejšie v platforme 29 organizácií. Bolo to podnetných sedemdesiat minút!

„Projekt ‘EduGlobe – cesta k implementácii Národnej stratégie globálneho vzdelávania’ je podporený z programu ACF – Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014–2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou“.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE