Článok

Odvolané členky a členovia Rady vlády MNO

pridané: 18. apríla 2024

Minister vnútra SR tento týždeň bez udania dôvodov odvolal z pozicií členov a členky Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie (MNO) 5 významných osobností z nášho sektora. Sú medzi nimi aj líderky z našich pozorovateľských organizácií: Karolína Miková z PDCS a Laura Dittel z Karpatská nadácia.

“Slovensko sa v roku 2011 prihlásilo k princípom OTVORENÉHO VLÁDNUTIA, teda k takému vedeniu krajiny, ktoré podporuje: transparentnú, zrozumiteľnú komunikáciu vlády so svojimi občanmi; spoluprácu na všetkých úrovniach vládnutia s relevantnými aktérmi vrátane OBČIANSKEJ SPOLOČNOSTI; a podporuje nástroje na posilnenie zúčtovateľnosti vlád voči svojim občanom.

Cieľom otvoreného vládnutia je podporovať dôveru občanov vo svoj vlastný štát a jeho inštitúcie. Kroky aktuálnej vlády však smerujú k úplnému opaku – nielenže sa snaží úplne odstrániť občiansku participáciu, ale systematicky útočí na občiansky sektor a šikanuje ho.” Viac o odvolaní členov a členiek Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie (MNO) si môžete prečítať tu.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE