Článok

Na Komunikačný webinár pre občianske organizácie: o dôležitosti volieb do EP

pridané: 7. mája 2024

Začiatkom mája SR oslávila 20. výročie svojho členstva v EÚ. Čoskoro (8. júna) nás čakajú ďalšie dôležité voľby, tentoraz do Európskeho parlamentu (EP). Máloktorá organizácia platformy Ambrela však má rozpočet a kapacitu na aktívnu kampaň, propagujúcu význam práce EP a dôležitosť týchto volieb, a mobilizujúcu verejnosť k účasti v nich. Aj preto pozývame zástupkyne a zástupcov slovenských občianskych organizácií na online podujatie ‚Komunikačný webinár pre občianske organizácie: o dôležitosti volieb do EP‘, ktoré sa uskutoční v piatok 24. mája od 10:00 do 11:00 hod.

Predstavíme si mobilizačnú kampaň CONCORD Europe aj projekt Európskeho parlamentu: Spoločne.eu, ktorého cieľom je zapojiť čo najväčší počet ľudí do demokratického života v Európe, a najmä motivovať ich k účasti na voľbách do Európskeho parlamentu v júni 2024. Na webinári privítame aj hostku – expertku na EÚ, spolupracovníčku Ambrely a FSEV UK, ktorá donedávna pôsobila ako zastupujúca šéfredaktorka portálu Euractiv.sk – Luciu Yar.

PhDr. Lucia Yar, PhD. je slovenská politická analytička, expertka na Európsku úniu a medzinárodnú bezpečnosť, bývalá novinárka a vysokoškolská pedagogička. Hoci tento rok kandiduje vo voľbách do Európskeho parlamentu ako nezávislá odborníčka za hnutie PS, na našom webinári nebude vystupovať primárne ako kandidátka na post europoslankyne, ale práve ako novinárka, ktorá európske témy (vrátane kampaní a volieb do EP) spracovávala viac ako dekádu pre slovenské médiá. Koordinovala tiež kampaň #ZakrúžkujŽenu. V minulosti viedla kritické diskusie so slovenskými europoslancami a europoslankyňami ako analytička, posledné dva mesiace sa v úlohe interviewovanej ocitla ona sama, odpovedajúc na otázky redaktorov/iek i verejnosti k smerovaniu SR v EÚ.

Ak máte záujem o účasť na tomto online vzdelávacom podujatí – komunikačnom webinári z dielne Ambrely, prihláste sa e-mailom na: media@ambrela.org. Deň pred podujatím vám bude zaslaný link na Zoom event. Komunikačný webinár prebieha s podporou SR cez SlovakAid a EÚ cez Stronger Roots.

Projekt je podporený Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava v rámci Programu Stronger Roots for Civil Society. Cieľom programu je zvýšiť rezilienciu organizácií občianskej spoločnosti a ich spolupracujúcich organizácií, posilniť ich sociálny kapitál a začleniť ich do komunít a spoločenstiev, v ktorých realizujú svoje činnosti. Projekt je financovaný Európskou úniou z Programu Občianstvo, rovnosť, práva a hodnoty. Prezentovaný obsah a názory vyjadrujú stanovisko autora/autorov a nemusia sa zhodovať s názorom Európskej únie alebo Nadácie otvorenej spoločnosti Bratislava. Ani Európska únia, ani Nadácia otvorenej spoločnosti Bratislava za ne nenesú zodpovednosť.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE