Článok

Členovia Ambrely ku Dňu Zeme

pridané: 22. apríla 2024

Dnešný Deň Zeme (22. apríla) je venovaný téme Planéta vs Plasty. Mnohé organizácie sú odhodlané skoncovať s plastmi v záujme zdravia ľudí a požadujú 60 % zníženie výroby plastov do roku 2040. Viac o aktivitách na webe Earth Day tu.

Náš člen, Človek v ohrození, a jeho tím, pripravujúci festival dokumentárnych filmov Jeden svet, prináša tri filmy (Hlbiny na vzostupe, Svet podľa môjho tatka, Neviditeľné krajiny), viažuce sa k téme životného prostredia, ktoré si môžete pozrieť bezplatne. Viac o premietaní dokumentov tu.

Ak Deň Zeme chcete osláviť vo vašom okolí, vyskúšajte vyučovanie vonku. Tipy na outdoorové vzdelávacie aktivity s deťmi pre vyučujúcich aj akčných rodičov v každom ročnom období nájdete v príručke ‘Hurá von, škôlkari’ z dielne pozorovateľskej CEEV Živica. Obsahuje 14 vzdelávacích aktivít a 1 výučbový program. Príručka je voľne dostupná tu.

Náš člen, UNICEF Slovensko, ku Dňu Zeme pripravil sériu odporúčaní, ako môže každý z nás prispieť k ochrane prírody a jej zachovaniu aj pre budúce generácie. Inšpirovať sa nimi možno tu. Sú ilustrované maľbami ukrajinských detí, ktorým sa tím UNICEF-u spolu s členskou Slovenskou humanitnou radou venuje v rámci integračných aktivít v SR.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE