Článok

Ambrela na stretnutí s ukrajinským veľvyslancom na Slovensku

pridané: 22. apríla 2023

V polovici apríla sa na podnet sekretariátu Ambrely uskutočnilo na pôde veľvyslanectva Ukrajiny na Slovensku stretnutie s ukrajinským veľvyslancom Myroslavom Kastranom a jeho tímom. Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia a zástupkyne členov Ambrely (Človek v ohrození, ADRA Slovensko, Slovenská katolícka charita a Nadácia Integra).


Veľvyslanec Kastran v úvode stretnutia opäť ocenil aktivity slovenských humanitárnych organizácií v pomoci ľuďom, trpiacim ruskou agresiou na Ukrajine. Vyjadril tiež ochotu ukrajinskej ambasády distribúciu humanitárnej pomoci v čo najväčšej možnej miere uľahčiť. Diskusia bola o konkrétnych výzvach a problémoch, ktoré sa objavujú aj v rámci humanitárneho koridoru (HK) na hraniciach. Ten Ambrela koordinuje vďaka projektu HK s podporou Centra pre filantropiu n.o. a Nadácie TIPSPORT.

Pán veľvyslanec prisľúbil pomoc so systémovým nastavením, aby humanitárny koridor fungoval lepšie na ukrajinskej strane hranice. Navrhol tiež podpísanie memoranda o spolupráci, čo Ambrela uvítala. Ďakujeme za toto stretnutie, plné konkrétnych podnetov.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE