Článok

Agenda 2030 je tu pre deti

pridané: 28. októbra 2018

Predstavte si, že by bol každý deň Dňom detí. Do veľkej miery to dáva zmysel, však? Pre koho ak nie pre deti a budúce generácie každý deň tvrdo pracujeme, aby sme im zabezpečili lepší život? Skúste si tiež predstaviť, že by existovalo Ministerstvo pre deti a budúce generácie. To by malo na starosti zabezpečiť, aby Slovensko, Európa a v konečnom dôsledku aj celá planéta Zem bola žiteľná aj pre budúce generácie našich potomkov. A aj keď ani jedna z týchto predstáv úplne nereflektuje našu dnešnú realitu, existuje medzinárodné dohoda, ktorá tak reálne činí.

Áno, hádate správane – sú to Ciele udržateľného rozvoja OSN. Práve tieto ciele spájajú všetky krajiny, firmy, organizácie a jednotivcov na svete v našej spoločnej práci prekonať najpálčivejšie globálne problémy. Ciele pre deti názorne vysvetľuje aj nasledovné video:

A už teraz nám v snahách naplniť Ciele udržateľného rozvoja vedia pomôcť aj deti, ktoré bežne disponujú veľkou múdrosťou a kreativitou, ktorú sme mnohí z nás „dospelých“ stratili.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE