Článok

Advokačné stretnutie Ambrely na Ministerstve vnútra SR

pridané: 23. apríla 2021

V rámci našich advokačných aktivít sa tento týždeň (dňa 22. apríla) výkonný tajomník Ambrely, Daniel Kaba, spolu so zástupkyňami Predsedníctva Ambrely (Andreou Najvirtovou z Človek v ohrození a Anna-Máriou Benkovou) zúčastnili oficiálneho stretnutia so štátnym tajomníkom ministerstva vnútra, Vendelínom Leitnerom. Za Ministerstvo vnútra (MV SR) sa stretnutia zúčastnili aj generálny riaditeľ Sekcie krízového riadenia, Marián Dritomský, a riaditeľ Migračného úradu, Ján Orlovský. Témou stretnutia bola aj stratégia humanitárnej pomoci SR.

„Veľmi vítame postoj štátneho tajomníka, ktorý uznal potrebu stratégie humanitárnej pomoci SR a vyjadril jej tvorbe plnú podporu. Slovensko má čo ponúknuť zahraničným partnerom – či už sa jedná napríklad o záchranné moduly, alebo o skúsenosti expertov a expertiek z radov občianskej spoločnosti či práve z radov MV SR,“ uviedol Daniel Kaba.

Účastníci a účastníčky na stretnutí hovorili aj o zlepšovaní integrovaného záchranného systému a o tom, ako by štát mohol pomáhať ešte efektívnejšie a aj v spolupráci s mimovládnym sektorom – či už doma alebo v zahraničí. Obe strany vyjadrili veľkú ochotu spolupracovať, nielen pri realizácii humanitárnej pomoci, ale aj pri budovaní kapacít aktérov humanitárneho systému.

Meňme svet spolu

Zistite viac o našich projektoch

Zobraziť viac

Donori


Európska únia
SlovakAid
Stronger roots
North South Centre
NOS

Partneri a mediálni partneri

Bridge 47
Prohuman
CONCORD
.týždeň
GCAP
Eurodad
Čosi
Faces of Migration
GENE